web analytics
Artikel Formaat

Plugin: Getmecooking recepten plugin

getmecookingplugin

Mag ik even voorstellen: een geweldige plugin om op een prachtige manier je recepten te posten op je blog.

Getmecooking Recipe Plugin

De GetMeCooking Recepten Plugin geeft je de mogelijkheid je recepten te laten verschijnen op je blog in een bijzonder mooie lay-out, met handige tips, een stappenplan waarin je preciese instructies geeft hoe je het gerecht moet maken.
Uiteraard kan je foto’s toevoegen, ook per stap, en wordt er een ingrediëntenlijst per recept getoond. Porties kunnen worden aangegeven en bereidingstijden en zelfs speciale info over allergieën en diëten kan je toevoegen. Ook kun je aangeven welk soort maaltijdtype het is, bv. lunch, snack, amuse etc..

Ik heb niet eerder zo’n uitgebreide plugin voor recepten gezien op het web en ben dan ook laaiend enthousiast. Zo enthousiast dat ook Kokkie’s site er aan moet geloven en ik de plugin daar ook heb geïnstalleerd.

De plugin bied ook de mogelijkheid om de lay-out helemaal zelf te stylen, zodat deze perfect bij je website/blog past. Ideaal voor mensen die vaker recepten posten op hun blog, zo kun je op een uniforme manier al je recepten laten zien.
Note:
voor het stylen moet je wel wat kennis hebben van CSS (Cascading Style Sheets).

De plugin, de gratis versie, is super uitgebreid, maar komt volledig in het engels. Niet per se handig voor ons “dutchies“. De de vertalingen worden wel aangeboden in de Premium versie van de plugin. Omdat ik de vertaling in ‘t Nederlands voor ze gedaan heb, heb ik ook de premium versie.
In de premium versie zit ook nog de optie om voedingswaarden te tonen bij je recept, erg handig als je dieet recepten wilt publiceren. Je kunt dan ook eiwitten, vetten, koolhydraten etc. erbij vermelden.

Hieronder even een simpel voorbeeld, zeg nou zelf, ziet dat er cool uit of niet?

[gmc_recipe 16197]

8 reacties

Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.